לקבלת עדכונים מלאו את המייל שלכם:

    סגור
    מתמחים

    ה NESS של טל- התמחות במחלקה פנימית

    07.02.2022

    שנייה לפני ראיונות ההתמחות במרץ פגשנו את טל לשיחה אישית על התמחות מזווית… קצת אחרת. טל מורחי, בת 26 מתל אביב, החלה בספטמבר האחרון התמחות במחלקה המשפטית בחברת NESS. גם אנחנו הופתענו לגלות שאפשר להתמחות במחלקה משפטית פנימית ולא רק במשרד עורכי דין, וביררנו כל מה שצריך לדעת.

    אז איך הגעת להתמחות במחלקה משפטית פנימית?

    חיפשתי התמחות שיכולה לעניין אותי ושתגרום לי להרגיש שאני יכולה להתפתח – במיוחד כשמדובר בהתמחות של שנה וחצי. התחלתי לקרוא על משרדים שונים, ומהר מאוד הבנתי שאני לא מתחברת לאופי העבודה במשרדים הגדולים ושהיחס האישי נמצא אצלי במקום הראשון. כמו רובכם, שוטטתי בקודקס ובמקרה נתקלתי במשרת התמחות בNESS – ישר שלחתי קורות חיים. הכרתי את  NESS לפני לימודי המשפטים אבל לא ידעתי שאפשר להתמחות שם. שמעתי אנשים מדברים על התמחות במחלקה משפטית, אבל זה היה כמו שמועה שרצה, אף אחד לא ידע יותר מידי. לבסוף, הגיע הריאיון שלי לNESS… ומשם הכל היסטוריה.

    מה הליך המיון? מה הם מחפשים?

    הליך המיון די דומה לראיון במשרד רגיל. 2 ראיונות, הראשון עם אחת מעורכות הדין והשני עם היועמ״ש הראשית של החברה. שאלו אותי גם שאלות כלליות וגם שאלות משפטיות. בסוף מדובר בתחום ההייטק, אז שואלים המון שאלות שקשורות לדיני עבודה ולתאגידים. בכנות, מאוד נלחצתי ולא ידעתי איך לענות על חלק מהשאלות ששאלו אותי. אני חושבת שהיה חשוב בראיון לראות גם מי הבן אדם ושאני לא מנסה להיות מישהי שאני לא וגם רצו לראות איך אני חושבת ואם יש לי הבנה משפטית ולאו דווקא זיכרון לחוקים ופסיקה. בסוף, גם המראיינים מבינים שזה מעמד מאוד מלחיץ.

    איך נראה יום טיפוסי שלך? מה בתכל'ס עושים?

    קודם כל, המחלקה המשפטית כוללת ארבע עורכות דין והיועצת המשפטית הראשית, ואותי כמובן. אני עובדת עם כולן,  ומקבלת משימות מכולן. אני נכנסת להמון פגישות של החברה, דיונים ויושבת בפורומים של מקבלי החלטות. מאוד חשוב לאחראים עליי שאני אבוא לפגישות ואהיה נוכחת ושלא אעשה רק את העבודה מאחורי הקלעים. יש המון הסכמים (כיאה לחברת הייטק) אז אני עוברת על הסכמים, כותבת הסכמים ומתעסקת בזה הרבה. חברת NESS היא חברת בת של חברת חילן ולכן המחלקה המשפטית שלנו נותנת ייעוץ משפטי גם לחברת חילן שהיא חברה ציבורית. לכן, המחלקה המשפטית מספקת מענה לנס, חילן וכל החברות בקבוצה. מעבר לזה, אני מרגישה שבשלב הזה כבר מכירים אותי בחברה ופונים אליי בשאלות משפטיות או כשצריכים עזרה כלשהי. כל שאלה כזו עוזרת לי להבין וללמוד עוד, אני מרגישה שכשהגעתי מהלימודים לא באמת הייתי מוכנה להתמחות. אני לומדת פה המון, כל יום משהו חדש. בחודש הראשון אחרי כל משימה שקיבלתי הייתי יושבת עם עורכת הדין הרלוונטית שהייתה מסבירה לי הכל. חשוב לכולם פה מאוד שאלמד ואתפתח.

    בטוח יש לך חברים בהתמחויות במשרדים, איך את משווה?                  

    כל יום אני מרגישה שזכיתי. אני מאוד מרוצה פה ואני אומרת את זה לכל מי שמסביבי בכל הזדמנות. יש לי חברה שעושה התמחות במשרד של חוקתי ומנהלי, אז היא מתעסקת בתחום מאוד מצומצם ואני מרגישה שאני נפתחת ולומדת פה על המון תחומים. ככל שארצה ואבקש, יתנו לי להתעסק בעוד תחומים. מבחינת שכר, השכר הוא כמו במשרדי הבוטיק. אבל, אני המתמחה היחידה פה. יש את עורכות הדין שהן מקסימות, אני אוכלת איתן צהריים ואני יודעת שאם אצטרך עזרה לא בתחומי העבודה תמיד יהיה לי מענה מכל אחת מהן. יש שתי סטודנטיות שמגיעות לפה פעמיים בשבוע מטעם המכללה למנהל וגם זה יוצר קצת יותר הווי. למרות שאני המתמחה היחידה, אני מרגישה שאני חברה של כולן. לא מזמן הייתה יום הולדת לאחת העורכות דין אז יצאנו לחגוג ושבוע הבא יש לנו יום כיף למחלקה. מה שכן, התיקשורת היום היומית שלי היא לרוב רק עם המחלקה המשפטית. מבחינת שעות, השעות הן 9-6 ויום חמישי עד 5:30. כמובן שיש ימים שאני נשארת אחרי אם יש משהו דחוף, כמו בכל מקום…

    מה היתרון לדעתך, לעומת התמחות במשרדי עורכי דין?

    מתעסקים בחלק המשפטי האמיתי. אין פה ליטיגציה ולרוב אם יש דיונים מגיע עורך דין חיצוני. זו התמחות מאוד שונה. זה ללמוד ולראות איך חברה גדולה פועלת מבפנים, לראות איך היא מתנהלת ולאן היא צריכה להתקדם. לדעתי זה יכול להתאים למי שרוצה להתעסק בתחום גדול ורחב ולא בתחום קטן וספציפי. זה יכול להיות טוב גם למי שלא סגור על איזה סוג של התמחות או באיזה תחום הוא רוצה להתמקצע, כי אני באמת חווה פה ולומדת על כל כך הרבה תחומים שונים שזה כיף.

    ובנימה זו, מה החיסרון?

    אין פה את החוויה בתור מתמחה. אני לא יודעת איך זה בחברות אחרות אבל אני בספק שיש יותר ממתמחה אחד או שניים. למי שמחפש את ההווי מתמחים, יכול להיות שזה חסר. אבל שוב, אני בסופו של דבר לא מסתכלת על זה ככה אלא כעל עבודה ומשהו שאמור לפתח אותנו. אני פחות באתי לחפש חברים אלא יותר ללמוד ולהעשיר את הידע שלי ובסוף כל עורכת דין פה חברה טובה שלי. וגם, בתור מתמחים מאוד מעניין רבים מאיתנו להגיע לבתי משפט, גם מי שלא מתעסק בליטיגציה. פה זה לא קורה, אבל יש פה דברים אחרים.

    איפה אפשר להשתלב אחרי ההתמחות? איך עתיד להראות היום שאחרי?

    אפשר להישאר בחברה עצמה במידה ויש תקנים. למשל, אחת מהעורכות דין עשתה פה גם התמחות. אבל אני חושבת שהתמחות במחלקה משפטית פנימית פותחת לנו דלתות לכל חברה בארץ, במיוחד חברות הייטק. אני מתעסקת פה בתחום שנקרא אבטחת מידע ואני יודעת שחברות הייטק בחוץ רק מחפשות עורכי דין שיתעסקו באבטחת מידע כי כמעט ואין כאלה. מבחינת להיכנס למשרדים גדולים, זו אופציה אבל כן צריך לקחת מראש בחשבון שלרוב עושים התמחות במשרד גדול ואז עוברים לחברות, ולא להפך. אבל אני בטוחה שבסופו של דבר זה מאוד תלוי בבן אדם. לומדים פה דברים ומקבלים פה כלים שיכולים לעזור בכל משרד גדול ובכל חברה. בסוף, אין הבדל בכישורים שצריך למכרז או להסכם עם לקוח.

    איפה את מדמיינת את עצמך בעוד חמש שנים?

    עורכת דין במחלקה משפטית, חד משמעית! המון אנשים הלחיצו אותי שמתחילים התמחות ומבינים שזה לא התחום שרוצים להתעסק בו וישר אחרי ההתמחות בורחים, אבל אני באמת מרגישה שזה המקום שלי. מאוד כיף לי, מעניין לי, והעבודה מאוד מלמדת. אני חושבת שההתמחות פה פותחת המון דלתות כי אני עובדת עם כל האנשים בחברה ומכירה את כולם, ובסוף מתעסקת גם בחברה ציבורית וגם בחברה פרטית.

    לסיכום, זו לא התמחות סטנדרטית, אבל זו בהחלט התמחות מרתקת שטוב להכיר! נאחל לטל בהצלחה ולכל המתראיינים להתמחויות ב2023- שווה לשקול גם את הכיוון הזה 😉

    חברת קידום אתרים באינטרנט חברת קידום אתרים