לקבלת עדכונים מלאו את המייל שלכם:

    סגור
    מתמחים

    המתמחה השבועית – עדן שגב

    16.12.2021

    אנחנו עוקבים אחרי מדריכי הדירוג המשפטיים כבר תקופה ארוכה (כי זה מה שעושים סטודנטים שעדיין לא סגרו התמחות), ושמנו לב שמספר עורכי הדין של AYR עולה מידי שנה בקצב של ביטקוין.

    פייר? התופעה הזו לא ברורה לנו, וחשבנו שהגיע הזמן לפגוש איזו מתמחה ב-AYR לשיחה קצרה בשביל לנסות להבין מה הם עושים שם ואיך הם מצליחים לגרום לסטודנטים להישאר במקצוע ולא לנטוש להייטק. מצאנו את עדן שגב, ואם לומר את האמת, נתקלנו בבחורה עם אנרגיות טובות (!) ואפילו יצאנו עם כמה תובנות מעניינות לקראת שבוע הראיונות שקרב ובא.

    • אז עדן, איפה למדת משפטים ובאיזה שלב הבנת שהיית צריכה ללמוד מדעי המחשב?

    למדתי באוניברסיטת ת"א, ואני דווקא מבסוטה שלא למדתי מדעי המחשב (למרות שכיום מחשבים וסייבר זה התחום הנחשב והרווחי ביותר – ומי לא רוצה להרוויח יותר? 😊😊). ברגע שהבנתי שאני יותר בחורה של מילים ופחות של מספרים – הבנתי שאני במקום הנכון.

    • באיזה תחום בחרת להתמקצע, ולמה?

    לפני הראיונות התלבטתי באיזה תחום אני רוצה להתמחות, ובסופו של דבר בחרתי בליטיגציה ובתובענות ייצוגיות. כשאתה עוצם עיינים וחושב על עריכת דין אתה מדמיין בית משפט – זה זיקוק של המקצוע בעיניי ותחום התובענות הייצוגיות זה תחום ממש מעניין כי הוא נוגע בהמון נושאים… זה כיף.

    ההגדרה שלנו ל-'כיף' היא אחרת – אבל סבבה! 

    • AYR… זה נראה כמו אחל'ה משרד, אין ספק, אבל עם כ"כ הרבה אפשרויות – מה גרם לך לבחור דווקא בהם? אגב, אותנו משחדים באוכל.

    תדע לך שיש אצלנו 'תן ביס'! 😊 אבל האמת שבחרתי ב- AYR (בגילוי נאות – אחרי שעשיתי ראיונות ב-17 משרדים שונים) כי הרגשתי חיבור עם המראיינת שלי – עו"ד דנה אמיר. מאחר ועשיתי ראיונות בתקופת הקורונה אפשר לומר שבדקתי את המשרד 3 פעמים – בפעם הראשונה עשיתי ראיון בזום, בפעם שנייה הגעתי לאירוע שהמשרד ערך ובפעם השלישית הגעתי אחרי הריאיון בשביל להיסגר על עצמי… ברגע שראיתי את המשרדים, דיברתי עם המתמחים ויצא לי לדבר איתם off the record זה באמת עזר לי להבין מה אני רוצה.

    • מה צריך בשביל להתקבל ל-AYR? את זוכרת במקרה מה שאלו אותך בראיון?

    שאלו אותי שאלות אישיות בעיקר – על התנדבויות שעשיתי, על השירות הצבאי, על הלימודים ועל קורסים שעניינו אותי – הם התעניינו באדם שאני באמת, יותר מאשר בנתונים היבשים שעל קורות החיים. אני חושבת שבשביל להתקבל למשרד צריך לבוא עם אנרגיות טובות, להיות אותנטי… אתה מי שאתה. בדרך כלל מגיעים עם חשש ועם קצת לחץ אבל בשלב מסוים מבינים שגם המראיינים הם בני אדם. הם שם כדי להכיר אותך, לראות שאתה בן אדם טוב, ושקל לעבוד ולדבר איתך.

    • אנחנו עוקבים אחרי הפייסבוק של AYR ורואים מלא עסקאות ותיקים… או במילים אחרות – כמה זמן לקח לך להבין מהיום שהתחלת לעבוד במשרד שכל התחביבים שלך צפויים להיעלם בקרוב?

    ביום הראשון! יום אחרי שהגעתי למחלקה התקיים דיון הוכחות בתיק מאוד גדול, אז בהחלט היה לי יום עמוס ומעניין. דיון הוכחות זה "הלחם והחמאה" של ליטיגטורים ולראות את עו"ד ירון רייטר חוקר את העד מהצד היה מדהים. אבל חוץ מהיום הראשון – אני עדיין שומרת על התחביבים שלי… למשל, אני עדיין גולשת בחוף גורדון על ה-SAP בבקרים😊

    אנחנו מתעייפים מלגלוש באינטרנט וזאתי רוצה לעלות אותנו על חסקה ב-5 בבוקר…. וואלה יופי.

    • האם יש לכם הווי מתמחים? אגב, להתמרמר יחד כשמחפשים פסיקה לתיק ליטיגציה זה לא נחשב להווי.

    יש אחלה הווי… לפני חודש בילינו בערב ברביקיו וקוקטיילים אצל ראש המחלקה, בשבוע הבא יש לנו ערב קריוקי, ואנחנו יוצאים לברים מידי פעם. חוץ מזה, אנחנו נוסעים בקרוב למצפה הימים יחד עם כל המשרד.

    • ספרי לנו על שבוע הראיונות… איך התכוננת אליו וכמה היית בלחץ מ- 1 עד עו"ד ירון רייטר קרא לי למשרד שלו?

    שעה לפני הראיונות הייתי בלחץ, אבל ברגע שנכנסים לראיונות עצמם זה עובר. לפני הראיונות עברתי על חומרים שקשורים למחלקות שרציתי להתראיין אליהם והכנתי שני תיקים שרציתי לדבר עליהם, אבל מה שלדעתי הכי עזר לי להתכונן היה כשעשיתי סימולציות עם חברים מהלימודים – בזכותן ידעתי איפה להתעכב והגעתי יותר מוכנה לראיונות.

    • הרבה מתמחים חוששים מתקופת ההתמחות והסטיגמה לפיה יש לילות שנשארים לישון במשרד…. איך את יכולה להרגיע אותם? אגב, יש לך במשרד מזרן או מזרון?

    יש לי פולירון! המחלקה שלי עושה 80% תובענות ייצוגיות ו-20% ליטיגציה מסחרית, אז יש יחסית הרבה זמן להשיב לבקשות אישור. אנחנו דווקא ישנים יפה 😊

    נו, עכשיו אני מבין למה נתנו לי לדבר איתך – המתמחה השנייה עושה את כל צווי המניעה ביום חמישי בלילה.

    • אילו טיפים חשובים תוכלי להעניק למועמדים להתמחות?

    הכי חשוב לבוא רגועים (ואם אתם לא  fake it until you’ll make it). תכנסו עם ראש מורם וחיוך ותזכרו שגם אם אתם חוששים קצת בהתחלה – חשוב לשדר ביטחון עצמי. כמו שהם מראיינים אתכם גם אתם מראיינים אותם. בכל ראיון תבחנו, עד כמה שניתן, עד כמה המשרד מתאים לאישיות שלכם, ותשאלו את עצמכם האם ההווי וסוג העבודה מעניין אתכם. אני מאמינה שברגע שמגיעים בגישה כזו קורים דברים מדהימים.

    • האמת אחלה טיפים! יש משהו נוסף שתרצי לומר למועמדים להתמחות לקראת סיום?

    שהיה להם בהצלחה!!

    אנחנו איתך, הם לגמרי יצטרכו את זה.

    חברת קידום אתרים באינטרנט חברת קידום אתרים