היכן למדת ובאיזה משרד את/ה עושה את ההתמחות?
אני בוגרת אוניברסיטת תל אביב וכיום אני מתמחה במחלקת הליטיגציה המסחרית במשרד שפיגלמן קורן זמיר ושות'.
כיצד החלטת באיזה תחום מקצועי את/ה מעוניין/ת להתמחות?
לפני ההתמחות הועסקתי כטרום מתמחה במשרד המתמחה בדיני עבודה. אחרי ש"טעמתי" מהפרקטיקה הבנתי שאני רוצה להתמחות בתחום הליטיגציה, והתלבטתי בין התחום הפלילי לבין התחום האזרחי. לאחר שהתראיינתי למשרות התמחות בשני התחומים, החלטתי לבחור בתחום האזרחי וכיום, אחרי כחצי שנת התמחות, אני יכולה לומר שזו הייתה ההחלטה הנכונה.
כיצד התכוננת לקראת שבוע הראיונות, ומה הייתה הטעות הכי גדולה באופן בו התכוננת?
מעבר להכנות הרבות מטעם האוניברסיטה, קראתי על המשרדים שאני הולכת להתראיין בהם באתר קודקס, בחוברת המשרדים מטעם האוניברסיטה ובאתרים של המשרדים. חזרתי על חומר מקצועי הרלוונטי לתחומי ההתמחות בהם התראיינתי, וכן עשיתי סימולציות על שאלות לדוגמא שכיחות שנשאלות בראיונות.
הטעות הכי גדולה שלי לטעמי הייתה לקבוע מספר גדול מדי של ראיונות ביום – אני ממליצה לנסות להיות ממוקדים ולא לקבוע יותר מ-3 ראיונות ביום.
מהו הדבר, שאינו מהתחום המקצועי, שאת/ה הכי אוהב/ת במשרד בו את/ה מתמחה?
האנשים, ללא ספק! מה שיוצר אווירה טובה וסביבת עבודה נעימה ועוזר להעביר את העבודה בכיף!
מהו המקום המועדף עליך לארוחת צהריים בסביבת המשרד?
בית קפה "התחתית".
מהו הטיפ החשוב ביותר שתוכל/י להעניק למועמדים להתמחות?
אני יודעת שתקופת הראיונות להתמחות היא תקופה לא פשוטה, אבל חשוב לנסות להיות רגועים ובטוחים בעצמכם, ולהבין שמתוך כמות נכבדה של ראיונות, טבעי שיהיו ראיונות מוצלחים יותר ופחות. לכן, אני ממליצה פשוט לא להתרגש יתר על המידה – גם אם תרגישו שהריאיון לא הלך כמו שתכננתם, יכול להיות שהמראיינים התרשמו דווקא אחרת ואולי בסופו של דבר תופתעו לטובה. אז, בקצרה – תחשבו טוב, יהיה טוב 🙂
מהו הטיפ החשוב ביותר שתוכל/י להעניק למשרדים עת הם מתכוננים למפגש עם המועמדים?
תהיו נחמדים! אלו עשרה ימים מאוד קשים ואינטנסיביים עבור המועמדים, שעוברים מספר ראיונות ביום ולא תמיד מצליחים להיות הכי חדים ולהביא את עצמם לידי ביטוי בכל ריאיון.
רוצים גם אתם להיות המתמחים השבועיים שלנו? כתבו לנו – אנחנו ניקח את זה משם.