לקבלת עדכונים מלאו את המייל שלכם:

    סגור
    מתמחים
    סטודנטים למשפטים
    שוק המשפט הישראלי

    המתמחה השבועית – אופיר אפריאט

    אופיר אפריאט
    22.05.2018 זמן קריאה: 5 דקות

    היכן למדת ובאיזה משרד את/ה עושה את ההתמחות?

    למדתי במכללה האקדמית ספיר וכיום אני עושה את התמחותי במשרד עו”ד יוסי אברהם ושות’ בתל אביב.

    כיצד החלטת באיזה תחום מקצועי את/ה מעוניין/ת להתמחות?

    במהלך הלימודים התעניינתי מאוד בתחום המסחרי והתאגידי בפרט. לדעתי, התחום הזה צבעוני ומגוון ונוגע בסוגיות רבות. בהתאם, השתדלתי לקחת קורסים בנושא על מנת שאוכל להיחשף אליו כמה שיותר ובכך להעמיק את הידע.

    ההתעמקות שביצעתי במהלך הלימודים מוכיחה את עצמה במקום ההתמחות שלי, מאחר שיוצא לי להתעסק במשפט המסחרי – תאגידי מכיוונים רבים. כמו כן, המשרד מאפשר לנו, המתמחים, חופש בחירה רחב יחסית להתמקד בתחומים שאנו מתחברים אליהם יותר.

    כיצד התכוננת לקראת שבוע הראיונות, ומה הייתה הטעות הכי גדולה באופן בו התכוננת?

    ראשית, קראתי על המשרדים שזומנתי אליהם לראיון, בדקתי במה הם מתעסקים באופן ספציפי יותר, עיינתי בתיקים בהם עסקו, בהרכב בעלי התפקידים במשרד וכדומה. בנוסף, הכנתי נושא משפטי מעניין לדבר עליו במהלך הריאיון שכמובן מותאם לתחומי העיסוק של המשרד והכי מעניין אותי באופן אישי.

    לטעמי הטעות הייתה לקבוע הרבה ראיונות באותו היום מכיוון שזה מוריד מעט את הפוקוס. כמו כן היה מקום להביא יותר את הפן האישי בראיונות, מכיוון שמדובר בנושא שהוא לא פחות חשוב.

    מהו הדבר, שאינו מהתחום המקצועי, שאת/ה הכי אוהב/ת במשרד בו את/ה מתמחה?

    החברים שרוכשים במהלך ההתמחות והאווירה הצעירה במשרד.

    בימי חמישי, לאחר שעבדנו במרץ כל השבוע, אנחנו מגיעים למשרד במכנסי ג’ינס לאווירה קלילה ומשוחררת יותר. בשעה חמש המתמחים ועורכי הדין מתכנסים ל”נוהל חמישי בחמש”, לוקחים הפסקה, משתפים בחוויות ומתכבדים בעוגות טעימות. לאחר מכן אנו עושים קבלת שבת במשתה וכיבוד קל ביחד עם השותפים וכך סוגרים את השבוע בכיף.

    בנוסף, המשרד מוציא אותנו לימי כיף או ערבי גיבוש לעיתים, שתורמים מאוד לאווירה המשרדית ושוברים שגרה.

    מהו המקום המועדף עליך לארוחת צהריים בסביבת המשרד?

    לרוב אנו יוצאים הפסקה בשעה קבועה, כלל המתמחים ועורכי הדין ויושבים ביחד לאכול מטעמים מהבית. לקראת סוף השבוע כל המתמחים יוצאים יחד לזמן איכות ואוכלים באחת מהמסעדות הטעימות באבן גבירול.

    מהו הטיפ החשוב ביותר שתוכל/י להעניק למועמדים להתמחות?

    קודם כל להגיע עם אנרגיות חיוביות. לנסות למקד את היום עם מספר נורמלי של ראיונות וככה להגיע במיטבכם. להפגין מקצועיות במהלך הריאיון, אך עם זאת לא לשכוח לשמור על ה”אני” שלך ולהפגין את הייחודיות שלך. להשאיר את הלחץ בבית ולסמוך על עצמכם.

    מהו הטיפ החשוב ביותר שתוכל/י להעניק למשרדים עת הם מתכוננים למפגש עם המועמדים?

    יש לזכור שהמתמחים עוברים סבב גדול של ראיונות, בדומה למשרדים שמראיינים כל כך הרבה מתמחים, דבר שלעיתים קצת מתיש. אולי ניתן לפרוס את ימי הראיונות מעט מעבר למה שמוקצה להם בדרך כלל. לדעתי זה יהפוך את המפגש לנינוח יותר, יהיה זמן להתעניין בפן האישי ובעשייה של כל מתמחה מעבר לשינון פסקי הדין, ולאחר מכן להגיע לפן המקצועי.

    אני יכולה להעיד על עצמי שבתחילת הריאיון שלי כאן, היה חשוב למראיינים ראשית להכיר אותי בפן האישי ולאחר מכן להגיע לעניין המקצועי, דבר שיכול לשפר מאוד את הפתיחות בין הצדדים ואת החופשיות בה מתנהל השיח.

    רוצים להיות המתמחים השבועיים שלנו? כתבו לנו, אנחנו ניקח את זה משם

    חברת קידום אתרים באינטרנט חברת קידום אתרים